Image by BRUNO EMMANUELLE
logo-eldorado-wit (1)_edited.png

 

Het leven is mooi en als ’t even kan, lopen we achter de muziek aan. We zijn allemaal op zoek naar ons eigen Eldorado. Het romantische boerenleven lijkt daar dichtbij te komen.

Maar ondertussen kennen we ook steeds meer andere verhalen over het platteland: de onveiligheid voor de boeren, drugslabs in schuren. Wat gebeurt daar en wat trekken we ons daarvan aan? Tsja. Even de ander kant op kijken misschien?

Eldorado is een opgewekt stuk over een boerenfamilie die de uitdagingen van het leven op het Brabantse platteland in 2022 ervaart. Over de problemen van de boeren, over de leegstand die oprukt en de gevaren die daardoor ontstaan. In het stuk zien we de crimineel, de boer, zijn familie en de overheid, met als speciale gast de burgemeester. De voorstelling laat -op soms hilarische wijze- zien hoe verwevenheid tussen onder- en bovenwereld ontstaat en hoe dicht ondermijning ons allen op de huid zit. De million-dollar-question is: in wat voor Brabant willen wij leven?

 

 

 

 

Eldorado is een initiatief van Stichting Poon in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel. Dit muziektheaterstuk is gecomponeerd door Bart van Dongen,  geschreven door Wiske Sterringa en wordt geregisseerd door Roel Swanenberg. Met zijn grote liefde voor locatietheater is Roel een perfecte match voor deze voorstelling. Daarnaast zijn Swanenberg en Het Zuidelijk Toneel ook geen onbekenden voor elkaar.

Een kleine kern van professionele acteurs en een muzikant spelen samen met zo’n 200 amateurmuzikanten per locatie. Björn van der Doelen, zanger/gitarist en ex PSV-er (eerder te zien in De Achterkant van …. Het Zuidelijk Toneel), tekent voor één van de hoofdrollen, de charmante boef. Bart Klever, onder andere bekend van Flikken Maastricht en Toneelgroep Amsterdam, neemt de rol van de vader op zich. De moeder wordt gespeeld door Sarah Jonker; zij speelde in onder meer Van God Los, Adam-E.V.A., Grenslanders en bij de Toneelmakerij. Ronald Jorritsma en Fay Verberk, beiden net afgestudeerd, maken de cast compleet.Elke voorstelling wordt ondersteund door trombonist en accordeonist Hans Sparla.

Eldorado is een grootse muziektheatervoorstelling waarin fanfares en koren een grote rol spelen. Het stuk wordt drie keer gespeeld in Rucphen, Hilvarenbeek, Land van Cuijk en Loon op Zand en Loon op Zand op een boeren-buiten- locatie met een tribune voor ongeveer 350 mensen per avond. Komt dat zien!

Onze vereniging (MV Juliana) zorgt voor de muzikale invulling van het programma in Beers.

De uitvoeringen in de gemeente Land van Cuijk vinden plaats op van vrijdag 27 t/m zondag 29 mei. Het evenement wordt gehouden op Landgoed Barendonk in Beers (website Barendonk)

Algemene info over het evenement: https://eldorado2022.nl/

boerderij.png

MVJ Haps!

lpm.png
foto 2.jpg
J&O4.jpg
rozenbottels 31 maart 2019.jpg
slagwerkgroep 1.jpg

Rozenbottels:
Website
Facebookpagina

 

slagwerkgroep.jpeg
© Copyright©