Jan van Hoof : 25 jaar lid

Onze zilveren jubilaris van vanavond is Jan van Hoof. Jan werd in 1994 lid van Fanfare & Drumband Juliana. Hij was destijds al langer muzikaal actief in ons dorp Haps. Hij speelde in de band “Take it Easy” de tenorsaxofoon. Jan kwam in 1989 voor de eerste keer écht in aanraking met onze vereniging in verband met de organisatie van het Benelux Badmintonrecord. Dit badmintonduurrecord vond plaats in juni 1989 en werd een waar Haps dorpsfeest. Jan en zijn sportieve badmintonvrienden presteerden het om maar liefst 40 uur onafgebroken te badmintonnen in sporthal de Stappert. Het record werd opgenomen in het Guiness-book of records. Rondom het evenement vonden diverse activiteiten plaats waarvan de opbrengst bestemd was voor Juliana. Het waren “tropentijden” voor de badmintonners Jan van Hoof, Bert van Boxtel, Marius Manders en Huub Loonen en de crew alsmede voor de commissie van Juliana bestaande uit Siem Tak, Henk Venbrux en Bart Robben.  Tezamen met de opbrengst van de rommelmarkt van 1989 resulteerde dit in nieuwe uniformen voor de muziekvereniging. Het is en blijft een evenement om nooit meer te vergeten!

De Music Night

De contacten met Juliana bleven bestaan en als “oudere jongere” besloot Jan om muziek te gaan maken bij de muziekvereniging. Daarnaast speelde onze Jubilaris Jan in de Hapse band “Take it Easy” de tenorsaxofoon. Het “muzikaal” breder maken van Juliana is altijd een droom geweest van Jan en deze droom kwam uit door middel van het organiseren van de 1e Music Night van Juliana welke in 2005 werd georganiseerd in sporthal de Stappert.  Jan werd de grote initiator hiervan en dat is hij nog steeds. Het evenement wordt 1x per 4 jaar georganiseerd en inmiddels hebben we de 4e succesvolle editie erop zitten met ondertussen vele duizenden bezoekers. Naast het actief musiceren en het organiseren van de Music Night is Jan ook al vele jaren bestuurlijk actief en past hij in die hoedanigheid op de euro’s van de vereniging: hij is namelijk penningmeester van Juliana en doet dit op een uiterst secure wijze.

Een muzikale familie

Inmiddels is zijn echtgenote Marian ook muzikaal actief geworden binnen Juliana en wel bij de 30+ groep die we vanavond uitgebreid horen. Daarnaast zijn zoon Ronnie en dochter Marleen ook al jaren actief lid van het orkest. Kortom: een hele mooie muzikale familie! Muziekverenging Juliana is er trots op dat zij vanavond de zilveren speld en oorkonde mag uitreiken aan Jan van Hoof en Juliana hoopt nog vele jaren gebruik te mogen en kunnen maken van zijn muzikale en bestuurlijke inzet voor de vereniging.

KUPR2872.JPG
KUPR2870.JPG