Image by BRUNO EMMANUELLE

Marjo van der Locht: 50 jaar lid

Marjo werd op 29 augustus 1954 geboren in Cuijk en na het vrolijk kraaien van de eerste deuntjes in de wieg bij vader en moeder van den Broek kon het niet anders dat Marjo een muzikale toekomst tegemoet zou gaan want muziek werd letterlijk met de “paplepel” ingegeven > De ouders van Marjo hadden een vooruitziende blik want een van haar drie doopnamen is “Juliana” en dat is natuurlijk ontzettend bijzonder.  De ons ontvallen vader van Marjo, dhr. Wim van den Broek, was een bekende musicus/dirigent in de wijde regio.

Van Cuijk naar Haps

In 1969 werd Marjo lid van Harmonie Gaudete in Domino uit Cuijk en versterkte zij de slagwerksectie met melodische slagwerk. Na haar huwelijk met Wim van der Locht  in 1975 werd Marjo lid van Muziekvereniging Juliana (destijds Fanfare & Drumband Juliana). Samen zijn ze nog steeds lid en beiden zeer actief binnen onze vereniging.  Marjo is sinds 1975 lid van de slagwerksectie en iedereen kende haar destijds natuurlijk als de paukenist van fanfare Juliana. In Haps richt ze Muziekonderwijs Marjo op waarbij jonge kinderen middels blokfluitonderwijs enthousiast werden gemaakt voor de amateuristische kunstuitoefing. Inmiddels bestaat Muziekonderwijs Marjo 38 jaar en nog steeds wordt er wekelijks aan tientallen kinderen lesgegeven. In totaal hebben al ruim 1800 kinderen en 200 volwassenen bij Marjo een muziekopleiding gevolgd. Marjo gaf onlangs haar 2e lesboek onder de titel “Bas en Viola” voor blokfluitonderwijs uit hetgeen ze samen met de bekende componist Ivo van Kouwenhoven samenstelde

Naast het geven van blokfluitonderwijs is Marjo was Marjo actief als dirigente van het Jeugdorkest van Fanfare Les Montagnards in Nieuw Bergen, het opleidingsorkest van Harmonie St. Catharina in Leunen en van het studieorkest van Fanfare Helpt Elkander uit Afferden.

Marjo's tomeloze inzet

Binnen MV Juliana is Marjo lid van de uniformencommissie en de muziekcommissie. Vanaf 1987 is Marjo lid van de Bezoekerscommissie, een commissie die een bezoek brengt aan leden in zowel prettige tijden maar ook wanneer er sprake is van ziekte of het heengaan van een dierbaar familielid. Ook fungeert Marjo als reservedirigent, dit in geval van ziekte of verhindering van de dirigent van het muziekkorps. Muziekvereniging Juliana verzorgt ook al ruim 30 jaar een Kerstconcert in de St. Nicolaaskerk. Mede door de inbreng en het enthousiasme van medeorganisator Marjo is dit Kerstconcert uitgegroeid tot een begrip in de regio. Daarnaast heeft Marjo, samen met haar dochter Joyce, vele jaren het majorettekorps De Bleu Stars geleid. Zij liepen dan voorop als Muziekvereniging Juliana door het dorp trok bij een feestelijke gebeurtenis als zijnde de intocht van St. Nicolaas of de Oranjeoptocht.

Het stimuleren van jonge kinderen om muziek te gaan maken duurt nog immer voort bij Marjo van der Locht. Marjo is een van de initiatiefnemers van het Project Let’s Play Music (gestart in 2013). Dit muzikale project is in samenwerking met BS De Bongerd opgezet en wordt jaarlijks herhaald. Doel is om nieuw instroom te generen voor Muziekvereniging Juliana.

Let's Play Music voor jong en oud

Daarnaast is er een volwassen versie van Lets Play Music, mede op voorzet van Marjo, opgezet met als titel Let’s Play Music 30+. Ook deze volwassen versie is een groot succes en de groep kent inmiddels ruim 35 leden. Onze gouden jubilaris is tevens dirigente van het orkest!

Bij elke vereniging zijn leden aanwezig die zich onderscheiden qua inzet. Bij muziekvereniging Juliana is het maken van muziek het uitgangspunt maar er komt veel bij kijken om een vereniging draaiende te houden. Marjo van der Locht is bij uitstek een voorbeeld van een vrijwilliger/lid waarop onze vereniging kan bouwen en daarom is er een zeer welverdiende gouden draaginsigne voor Marjo en natuurlijk de mooie oorkonde van de FKM

KUPR2846.JPG
KUPR2855.JPG

Koptekst 1

  • Facebook
Image by BRUNO EMMANUELLE

MVJ Haps!

copyright Muziekvereniging Juliana 2022