top of page
Image by Marcela Laskoski

Vrijdagavond 30 juni stonden 7 kinderen volop in de belangstelling. Te weten Drizz, Jurre, Joris, Cas, Zoë, Dane en Josephine. Na een jaar blokfluitles gehad te hebben van juffrouw Jacqueline, lieten zij muzikaal van zich horen. Maar liefst vier nummers speelden ze. Josephine speelde nog een solopartij. Zoals ze zelf zo mooi aankondigde: ik speel een Menuet. En het klonk geweldig. Op zo’n feestelijke afsluiting nodig je ook gasten uit. De kinderen hadden vooral familie uitgenodigd en juffrouw Jacqueline had ook haar jeugdorkest uit Oploo uitgenodigd. Fantastisch om te zien en te horen dat 13 leden van een jeugdorkest zo’n mooie muziek kunnen maken. En bij het jeugdorkest deden ook 3 hapse kinderen op saxofoon mee. Zij hebben deelgenomen aan Let’s Play Music en willen alle drie door op de saxofoon. Van ons eigen lid uit de vereniging, Myrthe( speelt vanaf haar achtste saxofoon en heeft het A B en C diploma behaald)kregen die drie een aantal weken les, zodat ze in het jeugdorkest mee konden spelen. En dat deden ze uitstekend. Ze waren wel een beetje beduusd toen ze extra applaus kregen en dat hen gevraagd werd om te gaan staan om dat applaus in ontvangst te nemen.

Maar dat hoort er ook bij.

Het allerlaatste nummer dat de blokfluiters ten gehore brachten heette : Recorder rap en daar bij kregen ze ondersteuning van 6 leden van onze vereniging. Bart op de bes bas, Thea met schuiftrombone, Myrthe op de saxofoon. Luc op bugel, Jeroen op de drums en Marjo op de klarinet.  Wij  verzekeren jullie dat het geweldig werd gespeeld en dat het applaus dik verdiend was.

En dan komt het moment van bedanken, diploma’s uitreiken, op de foto gaan, nog even na kletsen, elkaar een fijne vakantie wensen en tot volgend jaar.

 

Misschien wilt u weten wat wij als jeugdcommissie van de muziekvereniging doen, hoe wij kinderen willen laten kennis maken met muziek. Daar hadden wij ideeën over en die zijn we in overleg met de basisschool en juffrouw Jacqueline ( blokfluitdocente)   maar eens gaan uitvoeren.

 • In de groepen 1 en 2 zijn we dit jaar 5 keer op bezoek geweest met een instrument. De kinderen leerden we met ondersteuning van het instrument een liedje aan.

 • In september begon de blokfluitles.

 • In december speelden die kinderen bij het sinterklaasbezoek op school al een leuk liedje.

 • Met kerst speelde een saxofoontrio van jeugdleden in diverse groepen van de basisschool tijdens het kerstdiner.

 • In december speelde ook een saxofoonkwartet tijdens het kerstdiner bij de ingang en later in de hal bij de kleuters.

 • De blokfluiters speelden tijdens  de kerstmiddag op school een aantal kerstliedjes.

 • Myrthe speelde tijdens het kerstverhaal op school de muzikale ondersteuning bij de liedjes.

 • Met carnaval stonden we met een klein groepje Vrollie de kinderen en de prins te onthalen.

 • Na de carnaval startte Let’sPlay Music met 21 kinderen en met vrijwilligers van onze vereniging.

 • Na 8 weken werd Let’s Play Music feestelijk afgesloten bij de Posthoorn. Topavond.

 • Op die avond speelde ook de blokfluiters hun deuntjes mee.

 • Vanuit Let’s Play Music zijn er 3 kinderen die door willen gaan op de saxofoon.

 • Vrijdag 30 juni sloten we het blokfluitjaar af.

 • In de groepen 2 ,3 en 4 heeft juffrouw Jacqueline de blokfluit geïntroduceerd.

 • Na de zomervakantie gaat ze nog een keer naar die groepen toe met de blokfluit.

Muziek beleven, muziek spelen, het hoort bij ons leven. Je krijgt er mee te maken. Op werkplekken, winkels, de radio, spottify, playlist, festivals, carnaval, feestjes, youtube. En meezingen is leuk, erop dansen kan fantastisch zijn, maar het zelf maken is ook iets wat kan.

En dat bieden wij ook.

In de groepen 3 en 4 blokfluitles, zodat ze het muzikale begin onder de knie krijgen en van daaruit eventueel naar een ander instrument overstappen. Waarom dan pas? Omdat hun handen te klein zijn voor een groter instrument.

 Mocht u denken: wat leuk, ik wil mijn kind opgeven voor blokfluitles, dat kan. Op de site van de muziekvereniging Juliana vindt u bij opleidingen een inschrijfformulier.

 

Vanaf groep 5 en 6 kunnen ze deelnemen aan Let’s Play Music. Even een instrument uitproberen voor 8 weken en daarna besluiten of je muziekles wilt gaan nemen op een instrument of dat je dat niet doet.

Mocht u denken: wat leuk, ik wil mijn kind opgeven voor muziekles op een instrument naar keuze ( kind moet wel in groep 5 of 6 zitten), dat kan. Op de site van de muziekvereniging Juliana vindt u bij de opleidingen een inschrijfformulier.

Maar u kunt ook contact opnemen met Germien van Benthum (06 14833871)of Karin van de Mortel ( 06 83200624)

c7e40b51-132c-4078-8efc-c1320b00040a.jpeg
7d5400a9-a050-4e41-bc38-95a911d7406c.jpeg
34189715-ff68-4d61-a120-d5c49c679aa2.jpeg
0497f75d-6cb1-4d26-a2c9-0048848fea56.jpeg
6c86edad-d2ef-4083-9738-622481533a1b.jpeg
a5fa5b05-e0e8-4ad7-9fd2-4d1720000647.jpeg

Een feestelijke afsluiting van het blokfluitjaar

klik op onderstaande fotos voor een vergroting
video:
bottom of page