top of page
Dhr_Bongers_foto voor fanfare[64] kopie.jpg

In Memoriam: Teun Bongers

 17 mei 1930 – 30 december 2022

 

Vele jaren, samen met zijn Marietje en met vele muziekvrienden, onlosmakelijk verbonden aan Muziekvereniging Juliana, in vroegere jaren Fanfare Juliana: en nu nemen we afscheid van Teun Bongers.

 

Afscheid nemen is moeilijk. Afscheid nemen stemt ons tot verdriet maar afscheid nemen geeft ook een gevoel van dankbaarheid en rust. Dankbaar voor al hetgeen wat Teun voor onze vereniging Juliana heeft mogen betekenen maar ook dankbaar voor de rust die Teun nu gevonden heeft.

Teun: geboren en getogen aan de Steenakkerstraat: Hij heeft daar samen met Marietje bijna zijn hele leven mogen wonen. Op de boerderij werd iedereen gastvrij onthaald want het leven van Teun stond, naast zijn harde werken op zijn boerderij voor zijn gezin, ook in het teken van gezelligheid, “buurte” en muziek. Na de verhuizing naar hun nieuwe woning aan het Raadhuisplein van Haps blijft dit kenmerkend voor Teun en Marietje. De gezellige aanwezigheid en de brede inzetbaarheid van Teun is altijd voelbaar en zichtbaar geweest binnen onze vereniging. “Noabuurte an de tap van de Posthoorn” met zijn muziekvrienden en het laatste nieuws doornemen: het hoorde bij het actieve lidmaatschap van Teun.

Muzikaal actief op de es-hoorn maar ook zeer actief bij alle activiteiten die onze vereniging organiseert. In vroegere jaren op de Fancy Fairs en Oud ijzer acties tot aan zijn tomeloze inzet met zijn club “uutzuukers” voor de rommelmarkt.

Na zijn actieve lidmaatschap bleven Teun en Marietje de concerten van de Muziekvereniging en De Rozenbottels bezoeken: we zullen zijn aanwezigheid echt gaan missen.

Voor zijn vele jaren van inzet benoemde onze vereniging Teun in 2021 tot erelid en vol trots ontving hij uit handen van het bestuur van Muziekvereniging Juliana de mooie draaginsigne en oorkonde.

 

De laatste jaren ging zijn gezondheid langzaam maar zeker achteruit. Door de ziekte van Alzheimer was het niet langer meer mogelijk om in zijn laatste levensfase samen met Marietje aan het Raadhuisplein te wonen. Gelukkig was er een mooie en fijne plek vrij in de SchitteRing zodat Marietje altijd zorgzaam dichtbij was. Afscheid nemen is moeilijk maar we troosten ons in de gedachte dat Teun zijn welverdiende rust heeft gevonden. Vele muziekvrienden zijn hem inmiddels voorgegaan en zij zullen herenigd worden met Teun. Met het heengaan van Teun neemt onze vereniging opnieuw afscheid van een echt “Julianagezicht” maar we zullen hem tot in de lengte der jaren blijven herinneren en de naam Teun Bongers zal, in gedachten, altijd verbonden blijven aan onze vereniging.

 

Een laatste groet van Muziekvereniging Juliana aan onze Muziekvriend Teun Bongers: Bedankt voor het vele wat je voor onze vereniging hebt mogen en kunnen betekenen:

Rust Zacht Tôntje….


Wij wensen Marietje, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met het verwerken van het verdriet om het heengaan van Teun: liefhebbende echtgenoot, zorgzame vader en Opa.

Het Afscheid van Teun vindt plaats op donderdag 5 januari om 10.30 uur in de aula van Buitenplaats Zevenhutten te Cuijk.

Bart Robben - namens bestuur en leden

bottom of page