top of page
frans voor op socials.png
A Group of tea candles burning on a blac

 

 

Zijn toewijding in Geloof, Hoop & Liefde

 

Liefdevol en zeer zorgzaam voor zijn echtgenote Riet en de kinderen Twan en Jolanda. Frans is op veel te jonge leeftijd van ons heengegaan want hij had nog zoveel willen betekenen voor hen. Hij zag uit naar de komst van zijn kleinkinderen maar we weten zeker dat Riet, de kinderen en kleinkinderen “Opa Frans” liefdevol in hun leven mee zullen nemen.

 

Frans hechtte veel waarde aan het Geloof.

Dit gaf Frans kracht en gaf hem, ondanks alles, vertrouwen in de toekomst. Dit vertrouwen hield Frans steeds vast. Zijn liefde voor het Geloof en het Roomse leven van weleer, kwam onder meer tot uiting in zijn museum “In de Zevende Hemel”. Hij was daar gelukkig en vond daar ook zijn rust, maar hij wist ook op onnavolgbare wijze zijn passie hiervoor over te brengen aan de vele bezoekers die hij mocht verwelkomen in zijn museum. Hij was dan ook oprecht vol verdriet toen hij te horen kreeg dat het museum helaas moest gaan sluiten, maar hij wist zeker dat hij zijn levenswerk weer op een andere locatie ging voortzetten. Hij ging ervoor totdat het niet meer mogelijk was, ondanks het feit dat zijn ziekte weer deel van zijn leven ging uitmaken. Gelukkig kon hij zijn toewijding tot het Geloof ook vinden in het “Vredeskapelleke”.

 

Naast het Geloof waren muziek en humor belangrijke pijlers in het leven van Frans. Naast zijn zorgen over en voor het gezin en zijn dagelijkse werk als vakkundig schilder, brachten het maken van muziek en zijn optredens als “Tonproater” veel afleiding in het leven van Frans. Wat rest zijn mooie en dierbare herinneringen hieraan. Zijn “stillus” zijn onvergetelijk op de vele pronkzittingen waaraan hij deelnam en zijn gezellige aanwezigheid tijdens repetities, concerten en uitstapjes zijn een blijvende herinnering voor ons als Muziekvereniging Juliana. Dit “In Memoriam” schrijvend herinnert ons aan onze Zwiterslandreis 2004 waarin hij als een Indiaanse Fakir een memorabele act uitvoerde. Dit was Frans: humor als “uitlaapklep”, voor hemzelf maar zeker ook voor de vele vrienden en kennissen. Frans was 32 jaar lid van Muziekvereniging Juliana en maakte ook acht jaar deel uit van het bestuur en was inzetbaar en werkzaam voor vele commissies. Frans heeft, ondanks zijn ziekte, via de voor hem opgezette livestream nog ontzettend genoten van de laatste Music Night.

 

Frans: heel veel dank voor alles wat je ons hebt gebracht! Jouw leven was zeer zeker niet gemakkelijk maar het Geloof, de Hoop en de Liefde die jij in je had zijn voor velen een voorbeeld en daar mag je oprecht trots op zijn.

 

Rust zacht beste Frans; we zullen je nooit vergeten!

Bestuur en Leden Muziekvereniging Juliana Haps

namens dezen Bart Robben

frans struuf.jpg

In Memoriam Frans van de Camp

*07-04-1959               † 07-06-2024

bottom of page