Erwin & Ilona proficiat !!

posthoorn logo.jpg
erwin en ilona.jpg

Leuk nieuws! Op donderdag 1 oktober jl. werd bekend gemaakt dat Erwin & Ilona Verstegen de trotse eigenaren zijn geworden van ons clubhuis " De Posthoorn". Ze hebben de Posthoorn gekocht: een terechte felicitatie is op z’n plaats!

In dit moeilijkste jaar allertijden voor de horeca gaan zij deze uitdaging aan: een prestatie van formaat! Erwin en Ilona en hun medewerkers hebben in de voorbije 4 jaren het allerbeste beentje voorgezet om van café zalencentrum De Posthoorn een succes te maken en met deze aankoop wordt hun inzet bekroond. Onze blaaskapel de Rozenbottels had toevallig repetitie op die dag en zij trakteerden Erwin en Ilona op een mooie serenade.

 

Al 86 jaar clubhuis van MV Juliana!

Natuurlijk zijn wij als Muziekvereniging Juliana & de Rozenbottels hartstikke blij want de Posthoorn is al vanaf 14 februari 1934 het clubhuis van Juliana…. Al 86 jaar dus! De oprichting van onze vereniging werd destijds in café de Posthoorn beklonken onder het genot van een “goeie Hapse consumptie” met ongetwijfeld een dikke sigaar.

 

 

In de vele jaren daarna vonden natuurlijk vele repetities, concerten, vergaderingen, samenkomsten voor serenades (en naborrels), feestavonden, 3e helften, fruhschoppen, festivals etc. etc. plaats: De Posthoorn werd de bakermat van de Hapse blaasmuziek en dat allemaal in een goede samenwerking met ALLE clubhuiseigenaren van weleer! Op de foto: Fanfare & drumband Juliana in 1971 tijdens een feestelijk concert onder het deskundige toeziend oog van een aantal Haps “notabelen”uit die tijd: Voorzitter Piet van Raaij, Oprichter en oud dirigent Bert van den Bosch, burgemeester van Hövell- tot Westerflier en nog één notabele. Helaas weet ik even niet meer wie dat was dus (kwisje): stuur de naam maar op naar Bart Robben en dan wordt de naam vereeuwigd: (awm.robben@home.nl) Wellicht hang er nog een mooie prijsje aan vast!

Gelukkig is de toekomst van de Hapse blaasmuziek in ons Clubhuis De Posthoorn tot in de lengte der jaren weer verzekerd!!