top of page
Image by B Mat an gelo

HaFa muziekopleiding voor de gemeente Cuijk.

Om de drempels tot het zelf musiceren, al of niet in groepsverband, te verlagen is in de gemeente Cuijk de Stichting‘De Nootendop’ opgericht. Voor een betaalbare prijs en dicht bij huis kunnen kinderen en jongeren nu lessen krijgen in blaasmuziek en slagwerk.

Met ingang van 1 januari 2020 start er een nieuwe muziekopleiding voor de inwoners van de gemeente Cuijk met een breed aanbod aan muzieklessen voor leerlingen vanaf 6 jaar. Ook volwassenen zijn zeer welkom. Er kan gekozen worden voor o.a. de volgende instrumenten: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, hoorn, trompet, trombone, bariton, bastuba en diverse slagwerkinstrumenten (zoals drumstel, marimba, xylofoon).

De basis-muziekopleiding is geschikt voor iedereen. Er is dus geen specifieke voorkennis of vaardigheid nodig. Voor leerlingen die nog geen keuze kunnen maken voor een instrument wordt de mogelijkheid geboden voor kennismaking met een docent en een proefles op één van de instrumenten. De lessen worden verzorgd door  ervaren docenten die al jaren in het vak zitten.
‘De Nootendop’ is opgericht door de 4 samenwerkende muziekverenigingen uit Cuijk, Haps, Vianen en St. Agatha. Alle lessen worden vanuit de Stichting gecoördineerd. De leerlingen hebben daarbij de vrijheid om wel- of geen lid te worden van een muziekvereniging. De gemeenteraad van Cuijk heeft ingestemd met toekenning van subsidie voor jongeren tot 18 jaar, waardoor de leskosten voor leerlingen relatief laag gehouden kunnen worden. Deze bedragen namelijk Euro 250,- op jaarbasis.
 
Inschrijven voor een proefles of opleiding kan vanaf nu
  
Voor meer vragen kan op dit moment contact opgenomen worden met het secretariaat: info@denootendop.nl

logo nootendop.jpg
nootenboom.JPG
bottom of page