Image by BRUNO EMMANUELLE

Muziekvereniging Juliana huldigt haar Jubilarissen van 2020-2021

Op Zaterdag 16 april 2022 vond het uitgesteld Jubilarissenconcert 2020-2021 plaats en op deze avond werden de Jubilarissen van de voorbije twee verenigingsjaren gehuldigd. Door de coronamaatregelen was dit niet eerder mogelijk.

Op deze pagina een beschrijving van de Jubilarissen. Op de fotopagina kunnen jullie de fotos bekijken die op deze avond gemaakt zijn. De jubilarissen werden toegesproken en gedecoreerd door dhr. Jos Verbeeten, vicd-voorzitter van de Brabantse muziekbond.

Alle foto's van het Jubilarissenconcert 16042022

Beschrijving Jubilarissen 2020 -2021  Muziekvereniging Juliana Haps:

 

1. Liesbeth Verkerk (25 jaar lid)

Liesbeth Verkerk werd in 1995 lid van de toenmalige Fanfare & Drumband Juliana. Het was een snelle leerling en al snel stroomde ze binnen in het orkest wat onder leiding stond van Theo van de Weijer uit Gemert. Liesbeth is al die jaren van vaste waarde gebleken voor de hoornsectie en nog steeds bespeelt ze met trots haar mooie F-Hoorn. Muziek, gezelligheid en humor kenmerken het lidmaatschap van Liesbeth bij onze vereniging. Naast de wekelijkse aanwezigheid op de repetities, alwaar ze ook bekend staat om haar liefde voor “un lekker bekske koffie” in de pauze kennen we Liesbeth natuurlijk ook als vaste assistente van veilingmeester Bart Robben op de jaarlijkse rommelmarkt van Juliana. Helaas heeft deze markt al twee jaar niet meer plaatsgevonden maar als het eindelijk weer zover is, dan weten we zeker dat Liesbeth weer present is als assistente want dit doet ze met verve, humor en plezier.  Typisch Liesbeth is ook de aandacht die ze schenkt aan haar medemuzikanten: de repetitie is er natuurlijk voor de muziek maar zeer zeker ook voor het onderhouden van de sociale contacten, dit kenmerkt Liesbeth.  Dit is ook niet vreemd want haar moeder, mevr. Mini Peeters Weem- van Daal, kent de oudere generatie onder ons nog altijd als uitermate zorgzaam. Voor de inzet gedurende al 25 jaar voor Muziekvereniging Juliana is er tijdens deze bijeenkomst de welverdiende draaginsigne en de oorkonde. Voor Hennie zijn natuurlijk de welverdiende bloemen en dat past natuurlijk helemaal bij Henny want samen organiseren Liesbeth en Hennie jaarlijkse de exotische bloemen- en plantenbeurs in Haps!

 

2. Joris van Elk (40 jaar lid)

 

De tweede Jubilaris van deze bijeenkomst betreft Joris van Elk, een bijzonder feit: Joris is sinds 2014 lid van de jubilarissencommissie van MV Juliana die elk jaar weer met veel zorg en perfectie de huldigingen van onze vereniging voorbereidt en ten uitvoer brengt en nu is Joris zelf jubilaris! Maar… dat is nog niet alles: Joris is al sinds 2010 lid van het bestuur van onze muziekvereniging. Joris staat bekend om zijn “nuchtere, doordachte en heldere” analyse en neemt een weloverwogen besluit waarbij hij zijn mening, terecht, ventileert. Naast lid van de jubilarissencommissie en lid van het bestuur is Joris sinds enkele jaren ook de grote organisator van de jaarlijkse oud ijzer actie waarvan hij de opbrengst wonder boven wonder ieder jaar fantastisch laat stijgen. In vroegere jaren was Joris ook lid van de beroemde Zwitserlandcommissie, ofwel: Joris van Elk is uit het beste Juliana hout gesneden wat er is. Ook dat is niet helemaal vreemd want zijn Opa was medeoprichter van MV Juliana en dan hebben we het natuurlijk over dhr. Bert van den Bosch. Wordt er ook nog muziek gemaakt door Joris? Jazeker: Joris begon in 1981 op de Es-hoorn en verhuisde enige tijd later naar de baritonsectie. Ruim 12 jaar geleden verhuisde Joris van de baritons naar de bassen en is sinds die tijd van vaste waarde voor de bassectie. In zijn “bariton-periode” was Joris ook nog enkele jaren lid van blaaskapel de Rozenbottels.

Een hele terechte en mooie Jubilaris van MV Juliana die vanavond de welverdiende oorkonde met de daarbij behorende draaginsigne voor het 42-jarig lidmaatschap ontvangt en voor Vera zijn de welverdiende bloemen.

  

3. Mari van Dijk (50 jaar lid)

 

Zo vader, zo zoon en dat geldt zeer zeker voor Mari van Dijk. Mari trad al op jonge leeftijd in de voetsporen van zijn vader Jan: timmerman, brandweerman, en natuurlijk slagwerker van de drumband waar Mari in 1971 zijn eerste tromgeroffel wereldkundig maakte, destijds onder leiding van Jos Custers. Muziek en Mari horen bij elkaar en het is Mari die in mooie maar ook in de moeilijke tijden van de slagwerkgroep, de vroegere drumband, klaar staat voor de club. Als je ergens voor gaat, dan doe je dat voor de volle 100% is de instelling van Mari: niet meer en niet minder: Mari is dan ook altijd van de partij: van rommelmarkt tot oud ijzer actie, tijdens de Midzomerkermissen in vroegere jaren tot de serenades: op Mari kun je rekenen. Naast slagwerker kennen we Mari ook van tal van functies binnen MV Juliana. In vroegere jaren was Mari fanatiek lid van de uniformencommissie en ook als bestuurslid bewees hij onze vereniging grote verdiensten. Een structureel hoog repetitiebezoek kenmerkt het lidmaatschap van Mari, dit was vroeger zo en dit is nog steeds zo. Mari heeft onder bezielende leiding van meerdere instructeurs van Slagwerkgroep Juliana mooi muzikale tijden gekend en zijn muzikale peil stijgt nog steeds door, nu onder leiding van muzikaal leider John Derks. Ondanks zijn drukke leven blijft Mari onze vereniging altijd trouw en daar zijn we blij mee. Mari: MV Juliana hoopt nog lang van jouw inzet, muzikaal als op activiteitenniveau te mogen genieten! Een welverdiende draaginsigne en oorkonde wordt vanavond helemaal terecht uitgereikt aan deze gouden jubilaris! En voor Marjo zijn er de welverdiende bloemen!

 

4. Teun Bongers (60 jaar lid)

 

Een van de nestors van onze vereniging is Teun Bongers. Teun is maar liefst 62 jaar lid van onze vereniging en we zijn in de gelukkige omstandigheid dat we vandaag Teun, ondanks zijn inmiddels respectabele leeftijd van 91 jaar, vandaag mogen huldigen als diamanten Jubilaris: een topprestatie!

Teun is meer dan 50 jaar een zeer actieve muzikant gebleken binnen het fanfareorkest van Juliana. Op zijn corhoorn wist hij menig nootje perfect te timen! De vele jaren van het actieve lidmaatschap kenmerkte zich ook door een hoog repetitiebezoek. Vele jaren wist Teun de mooie score van 100% neer te zetten. Naast zijn muzikale leven als muzikant op de es-hoorn is Teun ook vele jaren lid geweest van de “uutzuukers” van de rommelmarkt geweest, een commissie die in detail de rommelmarkten van weleer wist voor te bereiden en dit ging vaak met veel koffie, kuukskes en humor gepaard. Daarnaast is Teun in de jaren vijftig een aantal jaren lid geweest van het bestuur van de toenmalige fanfare Juliana. Teun zat in het bestuur toen de drumband in 1959 werd opgericht. Snelle rekenaars onder ons merken dan op dat Teun dan eigenlijk meer dan 60 jaar lid is maar hij stopte in 1961 tijdelijk om een mooi boerenbedrijf op te starten op de Steenakker en keerde in 1975 weer terug bij het fanfareorkest dat onder leiding stond van Harry van Sambeek. Nog steeds is onze Jubilaris Teun, samen met zijn vrouw Marietje, erg betrokken bij het wel en wee van Juliana en zijn altijd te gast bij concerten van MV Juliana en de Rozenbottels en dat waarderen wij zeer. Teun en Marietje waren vorig jaar 60 jaar getrouwd. Helaas hebben we geen serenade kunnen brengen t.g.v. de corona. Het “lang zullen ze leven” zal daarom dit jaar nog mooier dan ooit tevoren worden gespeeld voor Teun en Marietje! Teun is en blijft een echt MV Juliana gezicht en voor zijn vele trouwe en betrokken jaren ontvangt Teun terecht de diamanten draaginsigne met oorkonde voor 60 jaar trouw lidmaatschap. Voor Marietje zijn er de welverdiende bloemen!

I.vm. persoonlijke omstandigheden ontvangt Teun zijn onderscheiding thuis.

 

5. Bart Daanen (60 jaar lid)

 

Bart is een van de pioniers van drumband Juliana, de latere slagwerkgroep Juliana. Als actief en zeer betrokken lid behartigde Bart vele jaren de belangen van de slagwerkers van onze vereniging. “Samen muziek maken in een ongedwongen sfeer”, zo omschreven wij Bart tijdens zijn gouden jubileum, nu 11 jaar geleden. Nu is Bart inmiddels dus al 62 jaar lid en ontvangt hij het welverdiende diamanten draaginsigne. De geschiedenis van slagwerkgroep Juliana kan niet geschreven worden zonder de naam van Bart Daanen en ondanks het feit dat deze diamanten jubilaris besloot om op 60-jarige leeftijd te stoppen met zijn actieve lidmaatschap blijft hij toch een van de gezichten van slagwerkgroep Juliana en dat is bijzonder! Een mooie rol vervulde Bart twee jaar geleden nog bij het 60-jarig bestaan van slagwerkgroep Juliana waarbij hij met veel inzet de mooie tentoonstelling mee inrichtte ter gelegenheid van dit jubileum. Ook de organisatie van de grote drumband reünie t.g.v. het 50-jarig bestaan van slagwerkgroep jubileum zal Bart altijd bij blijven: een feest van herkenning was dat. Bart heeft vele mooie jaren gekend bij de slagwerkgroep op zondagmorgen. Naast het lidmaatschap van de drumband is Bart ook nog een aantal jaren de grote tromslager geweest bij de Rozenbottels en ook bij onze blaaskapel bracht Bart menig gezellig uurtje door.

Een welverdiende diamanten draaginsigne en oorkonde is er vandaag voor onze diamanten jubilaris Bart Daanen. Voor Bets zijn er natuurlijk de welverdiende bloemen.

 

6. Wim van der Locht (60 jaar lid)

 

62 jaar lid en muzikaal nog steeds actief op allerlei gebied: van Rozenbottels tot 30+ en van het orkest tot zelfs invaller bij blaaskapel Stesti: Wim blaast en slaat nog een aardig muzikaal partijtje en wellicht is zijn echtgenote Marjo daar wel een beetje positief debet aan! Onafscheidelijk verbonden met MV Juliana, zo omschreven we Wim tijdens zijn gouden lidmaatschap en nu is het nog steeds zo (en misschien nog wel meer door de oprichting van LPM 30+)! Wim werd ruim 60 jaar geleden lid van onze vereniging. Zijn vader Jan was al lid en ook zijn twee broers Tiny en Henk traden in de voetsporen van vader. We kennen Wim als slagwerker, drummer maar ook als bespeler van de bariton sax. Binnen het opleidingsorkest J&O bespeelde Wim jarenlang de altsax, kortom; een echte allrounder. Wim bekleedde in de jaren tachtig ook nog een aantal jaren als penningmeester een belangrijke functie in het bestuur. Marjo, muziek, de kinderen (en kleinkinderen) en NEC zijn zo’n beetje de belangrijkste hoekstenen in het leven van diamanten jubilaris Wim van der Locht en Wim hoopt dit nog in lengte der jaren te mogen blijven doen.  Een leven zonder Mv Juliana en de Rozenbottels ziet Wim dan ook niet zitten. Voor de vele jaren van muziek maken maar ook voor de vele jaren steevast van de partij te zijn bij de vele activiteiten is onze vereniging Wim erg dankbaar en een welverdiende diamanten draaginsigne en oorkonde reiken wij dan ook graag uit aan deze jubilaris! Voor Marjo zijn natuurlijk de welverdiende bloemen.

 

7. Tiny van der Locht (60 jaar lid)

 

Onze diamanten jubilaris Tiny van der Locht sluit de mooie rij van jubilarissen. Tiny trad samen met zijn broers Wim en, de ons helaas ontvallen Henk, in de voetsporen van zijn vader. In vroegere jaren stond Tiny bekend als muzikant op de cornet en flugelhorn. Menige “Last Post” werden door Tiny op onnavolgbare wijze ten gehore gebracht als een dierbare ons ontviel. Tiny bespeelt nu alweer bijna 15 jaar de bariton en tenorhoorn bij zowel het orkest als de bij de Rozenbottels.  Van blaaskapel de Rozenbottels was Tiny bijna tien jaar de muzikaal leider en in die tijd wist Tiny met zijn kapel mooie prijzen te behalen en bekers mee naar Haps te nemen: daar is Tiny met recht nog altijd zeer trots op! Naast zijn muzikale lidmaatschap was Tiny in vroegere jaren ook de muzikale “kartrekker” van het onderlinge solistenconcours hetgeen tot in de puntjes werd voorbereid. Deze voorbereiding deed hij samen met onze oud dirigent Theo van de Weijer. Naast het solistenconcours was Tiny in vroegere jaren ook lid van de jeugdcommissie.

Tiny blikt oprecht trots terug op 62 jaar muziek. Zestig jaar concerten, repetities, serenades, concoursen en activiteiten: niets was en is Tiny te veel: Het belang van onze vereniging staat bij Tiny voorop!

Tiny kan eigenlijk niet zonder muziek. Hij beloofde eeuwige trouw aan zijn Riet maar hij beloofde ook eeuwige trouw aan de muziek want vrijwel dagelijks klinkt muziek vanuit huize van der Locht want Tiny kan het niet laten “efkus te oefenen op You Tube”: geweldig!

Tiny van der Locht en MV Juliana horen bij elkaar en voor zijn geweldige inzet, die nog steeds voortduurt ontvangt Tiny terecht de diamanten draaginsigne en oorkonde behoren bij het diamanten jubileum.

Voor Riet zijn er natuurlijk de welverdiende bloemen.

tekst: Bart Robben

25.jpeg
50.png
60.jpeg
40-jaar.jpeg
60.jpeg
60.jpeg
60.jpeg
KUPR4726.JPG
KUPR4681.JPG
KUPR4666.JPG
KUPR4661.JPG
KUPR4622.JPG
KUPR4641.JPG
KUPR4582.JPG
KUPR4585.JPG
KUPR4598.JPG
KUPR4719.JPG
KUPR4708.JPG
KUPR4632.JPG

MVJ Haps!

lpm.png
foto 2.jpg
J&O4.jpg
rozenbottels 31 maart 2019.jpg
slagwerkgroep 1.jpg

Rozenbottels:
Website
Facebookpagina

 

slagwerkgroep.jpeg
© Copyright©