top of page

Muziekvereniging Juliana huldigt haar Jubilarissen van 2022!

Op Zaterdagavond 15 oktober vond het Jubilarissenconcert 2022 plaats van onze vereniging. Maar liefst elf jubilarissen kent deze avond en zij werden toegesproken en onderscheiden door Robert Verhofstadt, bestuurslid van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen. Op deze pagina de beschrijving van de Jubilarissen 2022. De foto's van deze mooie avond zijn te zien op deze pagina (Foto's Eric van den Besselaar)

Beschrijving Jubilarissen – Jubilarissenconcert MV Juliana – 15 oktober 2022

 

25 jaar lid

 

Emiel de Bruijn: 25 jaar lid

Emiel de Bruijn startte in 1997 als leerling van drumband Juliana. Hij volgde zijn lessen bij toenmalig instructeur Geert Jacobs. Emiel was een snelle leerling en al snel trad hij toe tot de “grote drumband”. Met veel discipline wist hij het slagwerk zich snel eigen te maken en dit leidde ertoe dat hij, binnen de drumband, ook snel uitstapjes maakte naar melodisch slagwerk. Zijn kwaliteiten bleven niet onopgemerkt binnen Juliana en op jonge leeftijd maakte hij al deel uit van het bestuur van de Muziekvereniging waarin hij met veel inzet de belangen van drumband Juliana vertegenwoordigde. In de beginjaren van het digitale tijdperk van Juliana werkte samen met Bart Robben aan de totstandkoming van de website van destijds (www.fanfarejuliana.nl) en aan het inrichten van de emailomgeving. Ook werd Emiel lid van onze rommelmarktcommissie en die functie vervult hij nog steeds met tomeloze inzet. Na de komst van John Derks werd de drumband langzaam maar zeker omgevormd tot een melodische slagwerkgroep en dit bevalt Emiel heel erg goed. Hij kan zijn muzikale kwaliteiten hier helemaal in kwijt. Enkele jaren geleden verhuisde Emiel naar het naburige Oeffelt maar binnenkort is hij, samen met mooie gezin, terug op de boerderij in Haps en weten zeker dat we nog lang mogen en kunnen genieten van de inzet en de toewijding van Emiel aan Muziekvereniging Juliana en daarom een welverdiende onderscheiding voor Emiel als Zilveren jubilaris binnen Muziekvereniging Juliana en voor Emiels partner Natasja is er uiteraard een mooie bos bloemen.

 

Teun Verschuren: 25 jaar lid

Dat Teun lid werd van Juliana, dat kon eigenlijk niet missen. Zijn Opa (Piet Bongers) was jarenlang een echt Juliana gezicht en hij trad dan ook in zijn voetsporen maar dat was nog niet alles. Zijn grote (muzikale) voorbeeld is en was (nog steeds) zijn moeder Antoinette. Moeder Antoinette speelt tot op de dag van vandaag nog fanatiek mee in het orkest van Juliana en samen beleefden ze in de afgelopen 25 jaar vele leuke muzikale momenten.Teun begon op de trompet maar is ondertussen al vele jaren lid van de trombonesectie. Het bleef bij Teun niet alleen bij het maken van muziek. Teun is sinds jaar en dag lid van onze Feestavondcommissie en elk jaar weer slaagt hij er, samen met zijn commissieleden, in om een verrassende feestavond te organiseren. Naast het muziek maken bij Juliana is Teun ook al vele jaren een fervent lid van Hofkapel De Zelfkant en bestuurlijk laat hij ook van zich horen en zien in het Hapse verenigingsleven, ondermeer als secretaris van de Hapse Boys.

Teun heeft ondertussen een mooi gezinnetje en verliet het ouderlijk huis al geruime tijd geleden. Echter: de band (muzikaal als familiair) stelt Teun als prioriteit en zo hoort het ook. Voor Teun is er vanavond de welverdiende onderscheiding en een mooie bos bloemen voor Jara, de partner van Teun.

 

Tom Martens: 25 jaar lid

De laatste “zilveren jubilaris” betreft Tom Martens. Ook Tom begon in 1997 aan zijn muzikale loopbaan en koos voor de trompet. Deze trompet is hij tot op de dag van vandaag trouw gebleven en hij speelt al vele jaren de 1e/solo trompetpartij binnen het orkest van Juliana.

Naast muziek maken vindt Tom de combinatie Feest/Gezelligheid en muziek de ultieme combinatie. Naast MV Juliana is deze jubilaris ook jaren lid van Hofkapel De Zelfkant . hij op Carnaval en Tom dat ligt elkaar wel want als “klein menneke” was hij ook al Jeugdprins Tom d’un Urste van de Zelfkant Haps. Tom is ook actief als commissielid binnen de geledingen van Muziekvereniging Juliana. Samen met jubilaris Teun is hij al vele jaren lid van de genoemde Feestavond commissie die elk jaar de feestavond organiseert. Tom is een echte verenigingsman waarop ook altijd een beroep gedaan kan worden: bij elke activiteit is Tom van de partij en dit wordt zeer gewaardeerd.

Voor Tom is er vanavond het welverdiende insigne, behorende bij het 25-jarig lidmaatschap, en voor Toms partner Janneke is er natuurlijk een mooie bos bloemen!

 

Sander Ermers: 40 jaar lid

Een bijzondere jubilaris: onze jubilaris Sander Ermers, die zijn 40-jarig lidmaatschap van Muziekvereniging Juliana vanavond viert, doet dat samen met zijn schoonvader Koos Venbrux die al zeventig jaar lid is van Juliana. In vroegere jaren was zijn echtgenote Anita (de dochter van Koos) ook nog lid van het orkest en nu zijn zoon Kean en dochter Lona sinds kort lid van ons grote orkest: dat maakt het natuurlijk helemaal bijzonder. Sander is een jubilaris waarop je kunt rekenen tijdens onze activiteiten en als lid van de rommelmarktcommissie is hij letterlijk een kartrekker van deze jaarlijkse activiteit op Hemelvaartsdag.

Sander houdt van sociale contacten en dat is ook een belangrijke reden van Sander om al zo lang lid te zijn van onze muziekvereniging. Gezelligheid en het doornemen van het laatste nieuws tijdens de 3e helft op maandag kan Sander wel waarderen, en zo hoort het natuurlijk ook.

Als dank voor zijn vele jaren van verdiensten is er vanavond terecht een mooi draaginsigne voor Sander en voor Anita uiteraard een mooie bos bloemen.

 

Martino Verheijen: 40 jaar lid

De naam Verheijen blijft onlosmakelijk verbonden met muziekvereniging Juliana. Toen Martino in 1982 lid werd van onze vereniging was zijn vader Tien één van de hoekstenen van de toenmalige Fanfare & Drumband Juliana. Martino werd in zijn beginjaren vergezeld door zijn twee zussen Wilmie en Marita maar zij verhuisden naar een mooie plek buiten Haps maar Martino bleef gelukkig (tot op de dag van vandaag) lid van Juliana en eigenlijk is een leventje zonder Juliana ook niet denkbaar. Inmiddels is zijn zoon Mick ook lid van het grote orkest en trots zijn ze samen lid van de trompetsectie!  Als lid van de instrumentencommissie zorgt Martino met veel toewijding voor de opslag van het instrumentarium en het toebehoren, iets wat zijn vader in vroegere jaren ook deed: het zit dus nog steeds in de genen!

Martino is ook een typisch lid waarop een vereniging als Muziekvereniging Juliana nog steeds kan bouwen: altijd aanwezig op onze activiteiten en altijd goed gemutst. Voor jubilaris Martino is er het zeer verdiende draaginsigne en voor zijn echtgenote Renate uiteraard een mooie bos bloemen!

 

Jeroen Goossens: 40 jaar lid

Jubilaris Jeroen Goossens kunnen we het best omschrijven als de “muzikale duizendpoot” binnen Muziekvereniging Juliana. Niets is Jeroen te veel en hij staat dan ook 7 dagen in de week klaar voor onze vereniging. Als lid van diverse commissies is hij altijd in de weer en er kan altijd een beroep op hem gedaan worden. Van App beheerder tot feestavondcommissielid en opslag Rommelmarkt tot bestuurslid:  hij is zelfs lid van de Jubilarissencommissie, de commissie die elke jaar met veel toewijding zorgt voor het huldigen van de jubilarissen: niets is hem teveel en nu ontvangt hij zelf zijn insigne!

Met veel humor, toewijding, veel muzikaliteit maar ook altijd aandacht voor de serieuze aspecten: Jeroen staat zijn mannetje. Hij is al bijna 14 jaar lid van het bestuur van Muziekvereniging Juliana en doet dat met veel passie en met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel! Naast muziek maken binnen Juliana maakt hij ook graag muziek als lid van hofkapel De Zelfkant: nummer 3 van vanavond, hoe mooi is dat!

Voor zijn tomeloze inzet en toewijding voor Muziekvereniging Juliana ontvangt Jeroen vanavond de zeer verdiende draaginsigne behorende bij het 40-jarige lidmaatschap van onze vereniging. Voor zijn partner Marlou is er natuurlijk de zeer welverdiende bos bloemen.

 

Harry van Dijk: 60 jaar lid.

Zestig jaar lid van Muziekvereniging Juliana en al zestig jaar in de saxofoonsectie: eerst op de sopraansax maar al vele jaren actief op de altsax. Harry zonder muziek is als een “vaas zonder bloemen”: het hoort gewoon bij elkaar. In zestig jaar Juliana heeft Harry veel meegemaakt en nog altijd is hij elke maandag aanwezig op onze repetitie, steevast: 3 helften!

Bijna alle inwoners van ons dorp Haps kennen Harry ook als muzikant. Vele jaren was hij een visitekaartje van Hofkapel de Zelfkant en van blaaskapel de Rozenbottels en in de jaren negentig was hij zelfs heerser over de Zelfkant als “Prins Harry d’un durde”. Naast muziek maken binnen het orkest van Juliana is Harry altijd inzetbaar op alle activiteiten van onze vereniging. Als lid van de Zwitserlandcommissie organiseerde Harry samen met zijn commissie in 2004 en 2011 mooie muziekreizen naar de muziekvrienden van Harmonie Engi en daar kijkt Harry graag op terug. Harry staat bekend als “positief kritisch” waarbij het belang van onze Muziekvereniging Juliana altijd boven het eigen belang gaat en dat siert onze Jubilaris Harry van Dijk.

Met zijn zestig jarig lidmaatschap wordt Harry vanavond terecht benoemd tot erelid en ontvangt hij het zeer verdiende draaginsigne. Voor partner Mientje zijn er natuurlijk de welverdiende bloemen.

 

Henk de Haas; zeventig jaar lid

De eerste Platina jubilaris van vanavond is Henk de Haas: zeventig jaar lid van Muziekvereniging Juliana en altijd goed gemutst. Als het even kan is hij nog altijd aanwezig op de concerten van Juliana en de Rozenbottels: daar ziet hij echt naar uit want ondanks het feit dat hij sinds enkele jaren in Cuijk woont is en blijft Henk “unne echte Hopse”. We kunnen een hele lijst van verdiensten opnoemen als het over Henk de Haas gaat. In zijn actieve muzikale loopbaan onlosmakelijk verbonden met zijn es-Hoorn maar ook als bestuurslid, penningmeester en commissielid heeft Henk zijn sporen verdiend binnen Juliana. In de mooie historie van Juliana is er terecht een eervolle vermelding voor jubilaris Henk de Haas. Naast een druk zakelijk leven als eigenaar van Bakkerij de Haas wist hij altijd tijd vrij te maken voor Juliana, niet was en is hem te veel als het om Juliana gaat en dat siert deze jubilaris al zeventig jaar lang! Ter gelegenheid van het mooie en bijzondere 70-jarig jubileum ontvangt Henk vanavond het speciale draaginsigne voor 70 muziekjaren bij Muziekvereniging Juliana en voor zijn echtgenote Thea natuurlijk een mooie bos bloemen.

 

Koos Venbrux: 70 jaar lid

Opnieuw een jubilaris met een Platina randje: Koos Venbrux. Er is al veel gezegd en geschreven over Koos in de afgelopen jaren: eigenlijk is hij een soort van “levende legende” geworden binnen Juliana Haps maar zeer zeker ook binnen de Rozenbottels. Als medeoprichter werd hij in 2018 t.g.v. het 50-jarig lidmaatschap van de blaaskapel benoemd tot erelid en nog steeds is Koos in ons midden en daar zijn wij erg blij mee. Een rode draad in het leven van familie Venbrux is het lidmaatschap van Juliana en binnen het huidige ledenbestand van onze vereniging is dat nog steeds zo, getuige het 40-jarig jubileum van schoonzoon Sander en het lidmaatschap van zijn zonen Henk en Harold bij resp. het orkest en de Rozenbottels en de kleinkinderen Lona en Kean binnen het orkest van Juliana.

Als een soort van “kleine generaal” krijgt Koos vanavond zijn vijfde draaginsigne opgespeld: een terechte extra mooi draaginsigne, dit ter gelegenheid van 70 jaar Koos & Juliana. Voor zijn echtgenote Leny (die hem heel wat uurtjes heeft moeten missen) is er uiteraard een hele mooi bos bloemen.

 

Leo Claassen: zeventig jaar lid

Wie Leo Claassen zegt, denkt meteen aan onze tamboer-maitre van de Drumband Juliana van weleer en elke keer als je Leo ziet, dan denk je op de een of andere manier hier weer aan! Leo: je hebt indruk gemaakt en dit is een groot compliment! Enkele jaren geleden, ten tijde van de viering van het zestig jarig bestaan van onze inmiddels Slagwerkgroep Juliana (in 2019) vervulde Leo nog één keer de rol van tamboer-maitre en het was net of hij nooit weg was geweest! Leo en Juliana: ook dit hoort bij elkaar. Hij startte in 1952 bij Harmonie “Were-Di” in Beugen maar vanaf begin jaren negentig in de vorige eeuw gold hij als één van de visitekaartjes van onze vereniging. Anno 2022, zeventig jaar geleden, is Leo gelukkig nog steeds onder ons, niet meer als actief muzikaal lid maar wel als een zeer gewaardeerd lid en nog altijd aanwezig is bij activiteiten en concerten van zowel Juliana als ook de Rozenbottels.
Leo Claassen; zeventig jaar muziek in jouw leven en dat verdient een hele mooie, welverdiende onderscheiding. Voor je echtgenote Marian, ook vele jaren actief geweest binnen drumband Juliana is er natuurlijk de welverdiende mooie bos bloemen.

Koos Peters Rit: zeventig jaar lid

I.v.m. persoonlijke omstandigheden kan Koos Peters Rit vanavond niet aanwezig zijn op het jubilarissenconcert maar ook Koos is en blijft één van de hoekstenen van onze vereniging.  Ook Koos ontvangt zijn draaginsigne voor zijn zeer bijzondere jubileum: 70 jaar lid van Juliana . Altijd klaar staan voor de vereniging: dat kenmerkt Koos tot op de dag van vandaag. Vele jaren was hij bestuurslid en zolang de gezondheid het toeliet ook archivaris van onze club. Alhoewel alle muziekpartijen van Juliana heden ten dage gedigitaliseerd zijn ligt de papieren versie tot op de dag van vandaag netjes bij Koos in het archief: Hij was er “nauw an” zoals hij dat zelf altijd omschrijft.

Net als alle andere Platina jubilarissen kan Koos een boek schrijven over alles wat hij in de afgelopen 70 jaren meemaakte binnen Juliana: Mooie momenten maar ook mindere momenten, momenten waarop we elkaar écht nodig hebben. Koos: hartelijk dank voor je vele Juliana jaren en het draaginsigne voor Koos zal thuis aan hem worden uitgereikt 

KUPR5669.JPG
bottom of page